MEUBELONTWERPSTUDIO HEYNE

meubels functioneel vormen studio creatief

About

Hallo, mijn naam is Nick, functioneel ontwerper en docent digitale vormgeving.

Onder de naam van Meubelontwerpstudio HEYNE ontwerp ik diverse meubels. Ik werk graag mijn eigenzinnige ideeën uit en werk daarbij ook op basis van klantopdrachten met persoonlijke wensen. Het uitgangspunt is hierbij altijd dat de werken esthetisch en kwalitatief gezien duurzaam zijn. Dat is waar het bij mij allemaal over gaat.
Deze website dient enerzijds als plaats waar ik werk presenteer en anderzijds als webwinkel waar ik een aantal van mijn ontwerpen te koop aanbied. Op mijn website staan uitsluitend eigen ontwerpen welke ik veelal in eigen werkplaats vervaardig.

Wie ik ben
In 2012 vervaardigde ik mijn eerste meubels voor vrienden en kennissen. Deze meubels bestonden veelal uit (bijzet)tafels en tv-dressoirs. Een van deze meubels was een minimalistische bijzettafel. Door het enthousiasme van mijn omgeving, werd ik getriggerd om mijzelf verder te ontwikkelen als ontwerper van diverse meubels. Daarom heb ik in 2016 de stap gezet om Meubelontwerpstudio HEYNE op te zetten.

In juli 2011 studeerde ik af als Communicatie en Multimedia Designer aan Avans Hogeschool te Breda. Deze studie werd gevolgd na de MBO-opleiding Ruimtelijk Vormgever aan De Rooi Pannen te Tilburg, welke ik in 2007 afrondde. Na een aantal jaar te hebben gestudeerd en gewerkt in de creatieve sector, volgde ik van 2018 tot 2020 de opleiding tot docent aan Fontys Hogeschool in Eindhoven. Ik ben namelijk naast mijn werk als meubelontwerper sinds 2018 werkzaam als docent bij De Rooi Pannen afdeling Vormgeving. Hier onderwijs ik studenten, die de opleiding tot Ruimtelijk Vormgever volgen, op het gebied van digitale vormgeving.

Een van de eerste werken, Bijzettafel Minimal Lecture (2012)

Werkwijze
Pas als ik tevreden ben durf ik mijn werk te presenteren. Door mijn perfectionistische en leergierige houding blijf ik de lat verleggen en mijzelf uitdagen om anders te (durven) kijken. Tijdens het ontwerp- en realisatieproces zet ik digitale 2D- en 3D-technieken in, waardoor ik (vernieuwende) esthetische en functionele mogelijkheden doorzie. Een mix van universele ontwerpprincipes, creativiteit en gevoel, zorgen ervoor dat ik deze esthetiek en functie laat samenwerken.

 

Digitale middelen bij het ontwerpproces

Vervaardiging van Eetafel no. 8 (2020)

MEUBELONTWERPSTUDIO HEYNE