MEUBELONTWERPSTUDIO HEYNE

meubels functioneel vormen studio creatief

nick heijne

De ontwerper

MEUBELONTWERPSTUDIO HEYNE WERD IN 2016 opgericht door Ruimtelijk Vormgever Nick Heyne.

In 2013 ontwerpt Nick zijn eerste minimalistische meubels die ingezet kunnen worden als koffie-/bijzettafel. Daaruit ontstaat de lectuurbak ‘Minimal Lecture’ welke een succes lijkt te zijn. Drie jaar later zet Nick de stap om bedrijfsmatig verder te gaan als meubelontwerper.

In juli 2011 studeerde Nick af als Communicatie en Multimedia Designer aan Avans Hogeschool te Breda. Deze studie werd gevolgd na de MBO-opleiding Ruimtelijk Vormgever aan De Rooi Pannen te Tilburg welke in 2007 werd afgerond.

Nick wordt beschreven als zowel een denker als een doener, die een enorme passie heeft voor het ontwerpen van functionele vormen. Met deze eigenschappen probeert hij steeds met vernieuwde, eigenzinnige ontwerpen te komen. Hierbij kijkt Nick niet direct naar de realisatie maar juist eerst naar de functie en vorm van het ontwerp.

Met een praktische houding is Nick in staat om zijn idee├źn en ontwerpen snel en direct om te zetten in fysieke prototypen.

Naast zijn werk als Meubelontwerper is Nick werkzaam bij De Rooi Pannen Vormgeving. Hier begeleidt hij leerlingen op een praktische manier ter voorbereiding van het stagejaar.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!