MEUBELONTWERPSTUDIO HEYNE

meubels functioneel vormen studio creatief

Geven & Nemen

Met mijn kleine onderneming, wil ik een vrijwillige positieve bijdrage leveren aan het milieu. Ik ben van mening dat we allemaal, groot of klein, onderneming of individu, onze verantwoordelijkheid kunnen nemen. Hoe doet ik dit?

1. Duurzaam ontwerpen & vervaardigen
Tijdens het ontwerpproces is een belangrijk uitgangspunt dat de ontwerpen esthetisch en kwalitatief duurzaam zijn. Mijn doel daarvan is dat mijn producten lang in gebruik blijven, en niet snel op een afvalberg terecht komen. Daarnaast maak ik gebruik van digitale technieken waarmee exact wordt berekend hoeveel materiaal nodig is bij het vervaardigen van de ontwerpen. Op deze manier wordt de afvalproductie beperkt. Tot slot maak ik gebruik van FSC gecertifieerd hout dat afkomstig is uit Europa.

2. Teruggeven
Ik ben ervan bewust dat ieder product dat ik vervaardig, verkregen is uit de natuur. Hier is geen ontkomen aan. Daarom geef ik middels stichting en erkend goed doel Trees For All, iets concreets terug aan de natuur:

Voor ieder product dat ik verkoop laat ik middels het Smart Forest project in Bolivia een boom planten. Bij dit project wordt onder andere herbebossing gesteund en de sociaal economische positie van lokale boeren verbeterd.

MEUBELONTWERPSTUDIO HEYNE